Sweet Wellness in het nieuwe Moeder & Kind Centrum

Dinsdag 1 oktober was een bijzondere maar vooral feestelijke dag voor Sweet Wellness. Het was een dag met leuke en lieve collega’s, een dag in een prachtige nieuwe omgeving met een fantastische ambiance, een dag met veel zwangere vrouwen en een dag waarop Sweet Wellness zwangere- en reeds bevallen vrouwen mocht verwennen met een cadeaubon Babymassage en Baby Yoga.

Kortom, het was een feestje om voor het eerst in het nieuwe Moeder & Kind Centrum in Mijdrecht te werken.

 

Het was 17 mei 2019…. een dag die ik nooit meer zal vergeten. Ik had net afgerekend bij de kassa in een speelgoedwinkel toen mijn telefoon ging. Kijkend op mijn scherm om te zien wie mij belde, was ik verrast toen ik ‘Verloskundigen’ in mijn display zag staan. Snel ren ik naar buiten om de telefoon op te nemen, want uiteraard was ik wel benieuwd wat de verloskundige te melden had.

Na in het kort wederzijds onze dagelijkse gang van zaken besproken te hebben, ging het gesprek over op zakelijke aspecten. Met open mond stond ik in een hoekje op straat te luisteren naar de geweldige ontwikkelingen en ideeën die de verloskundige mij te melden had. Met enthousiasme vertelt de verloskundige dat het pand, waar voorheen de Expert heeft gezeten, helemaal verbouwd wordt tot Moeder & Kind Centrum. Het pand zal rond het einde van de zomer onder leiding van de verloskundigen omgetoverd zijn tot een mooi en sfeervol centrum voor moeder en kind.   

Om zwangere vrouwen en moeder en kind optimaal van dienst te kunnen zijn, zijn de verloskundigen op zoek naar ondernemers die hun diensten verlenen aan desbetreffende doelgroep. Dus, vervolgde de verloskundige, het zou leuk zijn als Sweet Wellness ook onderdeel wordt van dit geheel.

Wow… wat een eer, wat een geweldig aanbod, wat bijzonder! Een mooi nieuw centrum waar ‘mijn doelgroep’ dagelijks hun voetstappen zal zetten. Dat is toch fantastisch!

Zo’n mooi aanbod en uitzicht op een mooie samenwerking met andere partners. Alles onder één dak! Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken.

 

En vandaag (1 oktober 2019) is de dag dat ik mocht starten met mijn werkzaamheden in het prachtige nieuwe Moeder & Kind Centrum. Het is een dag die ik ook nooit meer zal vergeten. Een droom is uitgekomen….

Nieuwe Geboortecentrum in Mijdrecht

Augustus 2019

In het centrum van Mijdrecht wordt momenteel hard gewerkt aan de verbouwing van het nieuwe Geboortecentrum. Het pand waar voorheen de Expert zat, wordt nu omgebouwd tot een prachtig onderkomen voor de verloskundigen die nu nog hun onderkomen in het Gezondheidscentrum aan de Croonstadtlaan hebben. 

Binnenkort zullen de deuren van dit prachtige centrum geopend worden voor alle zwangere vrouwen en moeders met (pasgeboren) baby's.

 

Met de komst van het Geboortecentrum hebben de verloskundigen een mooie stap gezet in een bredere voorziening en aanbod voor zwangere vrouwen en moeder en kind.

In het nieuwe centrum zullen vanaf augustus 2019 behalve de verloskundigen ook andere professionals hun diensten verlenen aan voorgenoemde doelgroep. 

Door een grote en praktische verbouwing zijn er mooie ruimtes gecreëerd, zodat iedere dienstverlener zijn klant optimaal van dienst kan zijn. 

Ook Sweet Wellness zal moeder en kind in dit mooie centrum ontvangen. Zij zullen middels een breed aanbod aan massagemogelijkheden verwend worden met Babymassage en Baby Yoga. 

Tevens zullen o.a. de kraamzorg, een bekkenbodemfysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, een Yoga docent en een lactatiekundige hun diensten gaan verlenen in dit mooie Geboortecentrum.

Doordat deze professionals nóg meer en beter kunnen samenwerken en mooie ontwikkelingen kunnen creëren met hun diversiteit aan aanbod en diensten, zal de klant nog beter voorzien worden in de wensen en behoeften.

 

Binnenkort zal er meer nieuws zijn omtrent deze mooie ontwikkelingen binnen De Ronde Venen. 

In de krant....

 

Begin april 2019 werd ik leuk verrast met de vraag of ik als ondernemer wil deelnemen aan 'Het Kettinggesprek' van Het Witte Weekblad.  

Wekelijks wordt een ondernemer van De Ronde Venen geïnterviewd voor het Kettinggesprek in de krant. 

Wat een eer en wat ontzettend leuk om via deze weg te mogen vertellen hoe mooi het is om een eigen bedrijf te hebben, of eigenlijk 2 bedrijven.... Sweet Wellness Babymassage en Baby Yoga én KINDness Kindercoaching.

 

Kettinggesprek Marike den Braber: 'Ik houd van positiviteit'

 

DE RONDE VENEN Marike den Braber is van oorsprong verpleegkundige, maar is een paar jaar geleden een praktijk gestart in Babymassage: Sweet Wellness en Kindercoaching: Kindness. Ze volgt een interessante studie en geeft workshops bij Ouders Lokaal. Denise Rösken is benieuwd hoe ze de balans weet te houden.

Truus Oudendijk

 

Dat heb ik moeten leren. Ik heb achttien jaar lang als verpleegkundige in de gezondheidszorg gewerkt en dan heb je onregelmatige diensten. Daarnaast sport ik heel intensief drie keer in de week en deed ik ook veel vrijwilligerswerk. Ik moet zeggen dat ik veel mijn neus gestoten heb bij het vinden van een balans. Het probleem is dat ik alles leuk vind en overal ja op zeg. Ik ben mijzelf inmiddels zo vaak tegengekomen dat ik nu sneller nee durf te zeggen. Dat betekende wel dat ik wat vrijwilligerstaken naast mij neer heb gelegd. Waaronder ook de workshops bij Ouders Lokaal; ik moest een keuze maken. Maar de balans tussen babymassage en het coachen van kinderen is heel mooi."

 

Dat heeft ook wel raakvlakken? ,,Zeker, babymassage is voor mijzelf heel ontspannen, daar word ik heel relaxed van. Kindercoaching is meer op denkniveau. Ik merk dat veel moeders op zoek zijn om iets leuks met hun baby te doen en die komen dan vaak bij mij terecht. Maar ik krijg ook moeders die met de handen in het haar zitten omdat hun baby last heeft van darmkrampjes, slecht slaapt, veel huilt of zich steeds overstrekt. In zulke gevallen kan babymassage heel goed helpen. Voordat ze de stap nemen om naar een arts te gaan proberen ze het eerst op deze manier."

 

Waarom heb je hier voor gekozen? ,,Ik heb altijd gezegd dat ik met kinderen wilde werken, maar uiteindelijk is dat er in de gezondheidszorg nooit van gekomen. Toen ik zwanger was van mijn zoontje dacht ik: dit is mijn kans, ik stop met mijn werk en ga iets heel anders doen. Ik wist alleen op dat moment nog niet wat, maar zat in de luxe positie om daar op mijn gemak naar te kunnen zoeken. Toen ik op internet een opleiding babymassage tegen kwam was ik gelijk enthousiast en ben ik dat gaan doen. Mijn man adviseerde me: begin voor jezelf. Dat heb ik opgevolgd en vijf jaar geleden ben ik mijn eigen praktijk gestart."

 

En hoe is dat gegaan met kindercoaching? ,,Door de behandeling van baby's kreeg ik steeds meer interesse om ook iets voor kinderen te kunnen betekenen en daarom heb ik de opleiding voor kindercoach gevolgd. Ik coach kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, met allerlei problematiek. Dat kan zijn: faalangst, gedragsstoornis of problemen thuis in het gezin. Omdat het heel breed is, wilde ik ook wat meer verdieping zoeken, en ben ik de opleiding positieve psychologie gaan volgen. Die heb ik inmiddels afgerond."

 

Wat houdt dat in? ,,De verschillende reacties van kinderen zijn wetenschappelijk onderzocht en met die kennis ga je meer begrip krijgen voor het gedrag van kinderen. De maatschappij steekt tamelijk negatief in elkaar. Ik houd van positiviteit en wil dat graag aan kinderen meegeven. De traditionele psychologie zoekt naar de oorzaak van het gedrag, bij positieve psychologie wordt niet zozeer naar de oorzaak en het verleden gekeken, maar meer naar: waarbij voel je je goed? en hoe gaan we dat gevoel bereiken? Daar gaat het bij kindercoaching in feite ook om. "

 

Even terug naar de babymassage, doe je dat thuis? ,,Ik geef vaak groepscursussen bij mij thuis, want het is fijn als moeders het zelf kunnen leren. Daarnaast geef ik ook individuele lessen en dan is het de keuze of we dat hier doen of bij ouders thuis. ik geef altijd wel aan dat thuis voor de baby prettiger is, de omgeving is bekend en ze kunnen daarna gelijk hun bedje in. Ik heb ook in ziekenhuizen babymassage gegeven op couveuse-afdelingen en de verpleegkundigen opgeleid. Uit onderzoek is gebleken dat couveusekinderen sneller genezen en eerder naar huis kunnen als ze door hun ouders gemasseerd worden. Voor de moeder is het natuurlijk ook heel fijn. Door dat masseren ontstaat er een beter hechtingsproces."

 

In mijn optiek kun je nog niet zoveel masseren bij een baby. ,,Meer dan je denkt. Er zijn verschillende soorten massagetechnieken. Je hebt Shantala lichaamsmassage, puur voor de ontspanning, maar daarnaast ook voetreflexmassage, dat helpt bijvoorbeeld heel goed bij darmkrampjes, verkoudheid en doorkomende tandjes."

 

Wat zijn je toekomstplannen? ,,Ik wil mij specifiek richten op kinderen die te maken krijgen met rouw of scheiding in het gezin. Als verpleegkundige kreeg ik daar regelmatig mee te maken en vond ik het een mooi onderdeel. Momenteel lees ik er veel over."

 

Wie nodig je uit voor het volgende gesprek? ,,Mijn neven Ruben en Levi van der Kleij, Samen zijn ze een bedrijf in boxsprings begonnen, gespecialiseerd in duurzaam materiaal. Hoe kunnen ze elkaar blijven motiveren?"

Sweet Wellness samenwerkingspartner van Geboortecentrum Ziekenhuis Amstelland

Zo mooi en zo bijzonder…. Sweet Wellness is één van de samenwerkingswerkingspartners van het prachtige (nieuwe) Geboortecentrum van Ziekenhuis Amstelland.

 

Samen met Ziekenhuis Amstelland en andere dienstverlenende ondernemers zal Sweet Wellness een steentje bijdragen aan waardevolle en kwalitatief goede zorg en daarnaast aan de persoonlijke aandacht voor moeder en kind.

 

Het is een oase als je het Geboortecentrum van Ziekenhuis Amstelland binnenstapt. 

Een rustige sfeer en een ambiance die deels zorgen voor een huiselijke ‘look’, zorgen ervoor dat je niet direct het gevoel hebt dat je een ziekenhuis betreedt.

Het is voor zwangere vrouwen en kraamvrouwen, hun partner en pasgeboren baby dan ook een omgeving die zorgt voor een prettig verblijf.

Een verblijf met uitstekende en persoonlijke (medische) zorg, zorg en begeleiding met liefde en aandacht, zorg die aangepast is op de persoonlijke wensen én als extra ‘cadeautje’ een breed aanbod aan complementaire zorg.

Want juist omdat bevallen en kramen méér is dan alleen medische zorg, besteedt Ziekenhuis Amstelland (extra) aandacht aan de complementaire zorg.

 

Samen met externe partners biedt het ziekenhuis extra mogelijkheden rondom de zwangerschap en geboorte.

Dit maakt Ziekenhuis Amstelland uniek, omdat er (nog) geen andere ziekenhuizen in Nederland zijn die zo’n breed scala aan complementaire zorg heeft voor deze doelgroep.

Een doula, een bekkenfysiotherapeut, zwangerschapsmassage, acupunctuur, zwanger workouts, een geboortefotograaf…. én natuurlijk Babymassage en Baby Yoga van Sweet Wellness zijn één van de complementaire zorgaanbieders die er voor zullen zorg dragen dat de zwangere vrouw, de kraamvrouw en de pasgeboren baby een mooie en prettige ervaring hebben tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte en na de zwangerschap/ geboorte.

Op deze manier streven het ziekenhuis én de samenwerkingspartners naar kwalitatief goede zorg en begeleiding.

 

Het aanbod en mogelijkheden van de complementaire (zorg)aanbieders wordt uitgebreid beschreven op de site van Ziekenhuis Amstelland https://www.ziekenhuisamstelland.nl/nl/patienten/specialismen-en-afdelingen/geboortecentrum/  (klik vervolgens op het tabblad Samenwerkingspartners).

 

Het is een eer om met Sweet Wellness onderdeel te mogen zijn van de dienstverlening van het Geboortecentrum in Ziekenhuis Amstelland.

Logo Sweet Wellness aangepast

  

 

Sweet Wellness ontwikkelt zich verder.....

Omdat in de praktijk is gebleken dat ouders en baby's de Baby Yoga erg waarderen, heeft Sweet Wellness haar trainingsaanbod aangepast.

Naast de vele mogelijkheden in Babymassage lessen, heeft Sweet Wellness de lessen Baby Yoga uitgebreid. 

 

In dit kader is het logo ook enigszins aangepast (met dank aan Freddy van der Meijden van Lyon Reclame). Sweet Wellness vindt het namelijk belangrijk om datgene te leveren waar Sweet Wellness voor staat. Dat betekent dat ontspanning, aandacht, gezondheid en plezier voor ouder(s) én baby voorop staan. Ook de individuele behoeften en het verzachten van babykwaaltjes (zoals darmkrampjes, obstipatie, voorkeurshouding e.d.) zijn aandachtsgebieden die Sweet Wellness belangrijk vindt.

Baby Yoga is in deze dan ook een mooie en belangrijke aanvulling op de Babymassage. 

 

Sweet Wellness heeft zich de afgelopen jaren gericht op Babymassage én peutermassage en gedeeltelijk op Baby Yoga. Kijkend naar de wensen en behoeften van de klant en Sweet Wellness, is er uiteindelijk een bewuste keuze gemaakt door geen peutermassage meer aan te bieden, maar slechts gericht te zijn op baby's. Dit is dan ook de reden dat er nu alleen voor baby's Babymassage en Baby Yoga wordt aangeboden. 

Om moeder en kind goed van dienst te kunnen zijn en om kwalitatief en verantwoord de lessen invulling te geven, heb ik me vorig jaar laten bijscholen in de  Baby Yoga bij Babymassage Nederland.

Hierdoor sta ik (net als voor de Babymassage) geregistreerd bij de RGDB (zie https://opleiding-babymassage.nl/zoek-docent-baby-yoga/   en  https://opleiding-babymassage.nl/rgdb/docent-zoeken/).

 

De combinatie Babymassage en Baby Yoga is voor de baby een mooie en belangrijke ervaring. Het is goed voor de ontwikkeling, ontspanning, de spieren en hechting (meer informatie over Baby Yoga kun je lezen bij Baby yoga).

Baby Yoga in zwembad 't Kikkerfort

Deze foto zegt eigenlijk al genoeg.... vele baby's hebben zich tijdens de Baby-verwenochtend in zwembad 't Kikkerfort in Breukelen heerlijk kunnen ontspannen.

In het kader van het 40- jarig bestaan van het zwembad heeft Sweet Wellness tijdens deze feestelijke ochtend een steentje mogen bijdragen.

 

Op zaterdag 8 oktober was het zwembad omgetoverd tot een echte speelparadijs voor baby's en peuters. Alle mooie en feestelijke versieringen in het water zorgden al voor een leuke en gezellige sfeer. Een mooie ambiance dus om baby's te verwennen met Yoga en massage.

De feestvreugde werd nog eens verdubbeld met een groot aantal enthousiaste ouders en hun baby's.

 

In Nederland wordt (nog) weinig baby yoga in het zwembad gegeven. Daarom is 't Kikkerfort wel heel uniek met het aanbieden van baby yoga in het water. Dat maakte deze verwenochtend dus extra speciaal.

Terwijl een groep ouders aan de kant van het water heerlijke ontspannen massagetechnieken bij hun baby toepasten, lagen de andere blije en glimlachende baby's op de mat in het water zichtbaar te genieten van de yoga oefeningen. 

Na deze geslaagde happening, werden de peuters nog eens lekker verwend bij een speel- en spetterfeest in het water met wat lekkernij.

 

Bedankt enthousiaste medewerkenden van zwembad 't Kikkerfort. Mede dankzij jullie hebben de baby's, peuters én ouders een geweldige ochtend gehad.

Workshop bij Optimal Health wederom een succes

Voor de tweede keer dit jaar organiseerde Sweet Wellness in samenwerking van Optimal Health in Mijdrecht een workshop Baby Yoga en Babymassage.
Nanneke Scheurs is eigenaar van deze Studio, waarin zij samen met professionele collega's alle aandacht richt op voeding, training en ontspanning.

Dankzij haar enthousiasme en geweldige medewerking, heeft Sweet Wellness een succesvolle workshop in haar mooie studio mogen geven. Zes enthousiaste moeders hebben tijdens deze workshop hun prachtige baby's kunnen verwennen.

Gedurende 5 kwartier hebben deze moeders de vele technieken leren beheersen die gericht zijn op ontspanning en het verlichten van kleine lichamelijke problemen.

De baby's in de leeftijd variërend van 3 weken tot en met 7 weken hebben samen met hun moeder intens kunnen genieten van alle aandacht en aanrakingen.

Nationale Modderdag bij Kinderopvang De Ronde Venen.... met een Modder Babymassage

Ieder jaar wordt er bij vele kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang in Nederland de Nationale Modderdag gevierd.

Lekker kliederen met aarde, zand en water. Ervaren hoe het is om slootje te springen. Wie wil dat nu niet. Hoewel wetenschappelijk is aangetoond dat spelen in de natuur de ontwikkeling van het kind stimuleert, gebeurt het maar weinig dat kinderen op deze (modderige) manier in aanraking komen met de natuur.

 

I.v.m het 15 jarig bestaan van kinderopvang De Ronde Venen, waren er dit jaar tijdens de modderdag 2 bijzondere activiteiten georganiseerd. Junior Riding Experience was aanwezig om kinderen vanaf 5 jaar door de modder te laten crossen met een quad of motor.

Sweet Wellness zorgden voor een heerlijke moddermassage voor baby's, peuters en kleuters. Maar ook 7- en 8- jarigen wilden wel eens ervaren hoe lekker zo'n moddermassage is.

Een fantastische en succesvolle modderdag dus!

Baby Yoga in het water van zwembad 't Kikkerfort

Deze zomer bestaat zwembad 't Kikkerfort in Breukelen 40 jaar. In het kader van dit jubileum zullen er na de zomer verschillende (water)activiteiten plaatsvinden. Ook Sweet Wellness zal hier een steentje in bijdragen.

In oktober zal er voor de allerkleinsten Baby Yoga in het water gegeven worden. 't Kikkerfort en Sweet Wellness zijn met deze spetterende en bijzondere activiteit onderscheidend ten opzichte van andere zwembaden in Nederland.

Om te ervaren hoe Baby Yoga op een prettige manier in het water gegeven kan worden, heeft Sweet Wellness in samenwerking met zwembad 't Kikkerfort de yoga bij 2 fantastische baby's uit kunnen proberen. Natuurlijk heeft 't Kikkerfort nog meer leuke verrassingen tijdens het jubileum, waar ook Sweet Wellness baby's middels andere activiteiten zal verwennen.

Workshop babymassage bij Optimal Health een succes

Sweet Wellness heeft in samenwerking met Optimal Health (www.optimalhealth.nl) een workshop Babymassage en Baby Yoga georganiseerd.

Gedurende 5 kwartier leerden moeders de vele massagetechnieken te beheersen, zodat zij deze massages en yoga oefeningen thuis op ieder moment kunnen voortzetten. 

De massages en yoga oefeningen waren met name gericht op ontspanning, verlichting van darmproblemen, verlichting bij ongemakken bij doorkomende tandjes en verkoudheid, verwerking van prikkels en verbetering van slaapproblemen en onrust.

Zowel de baby's als de moeders hebben tijdens deze workshop intens kunnen genieten van de liefdevolle aanrakingen, rust en ontspanning.

 Op 21 september 2016 zal Sweet Wellness wederom bij Optimal Health een workshop geven.

Workshop Babymassage en baby Yoga bij Optimal Health

Enthousiaste moeders en baby's

Wederom zijn er enthousiaste moeders naar Mama Lokaal in Mijdrecht gekomen om hun baby lekker te kunnen verwennen met een babymassage. Tijdens de workshop konden de moeders samen met hun baby ervaren dat simpele massagetechnieken al snel positieve effecten kunnen hebben.

 

Deze baby (op de foto) is erg gevoelig voor prikkels en huilt daardoor veel wat vervolgens negatieve invloed heeft op het slapen. Een massage is voor deze baby dan ook een goede manier om de prikkels te kunnen verwerken, zodat zij zich beter kan ontspannen en daardoor langer en dieper zal slapen. Het is altijd weer mooi en bijzonder om te ervaren dat de massage al snel veel positieve effecten heeft op iedere baby. Simpele massagetechnieken zorgen er altijd weer voor dat moeder en kind zichtbaar tevreden en ontspannen naar huis gaan. Wat heb ik toch een mooi en dankbaar beroep. 

 

Het Mama Lokaal maakt deel uit van Ouders Lokaal De Ronde Venen.

Ouders Lokaal werkt samen met het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en vormt hiermee een platvorm voor en door ouders met als doel ouders met elkaar te verbinden, zodat men op die manier ervaringen kan uitwisselen met betrekking tot de opvoeding. Door ouders met elkaar te verbinden, hoopt Ouders Lokaal een aantal leuke initiatieven te kunnen realiseren binnen de gemeente.

 

Het Mama Lokaal is een wekelijkse ontmoeting voor zwangeren en moeders met jonge kinderen.

Onder het genot van een kopje koffie kunnen de moeders ervaringen uitwisselen of vragen stellen aan een deskundige die met regelmaat eventjes komt aanschuiven. Deze keer was het Sweet Wellness die de moeders deskundig advies en hulp heeft geboden. 

Niet alleen eigenaresse van Sweet Wellness.....

Als eigenaresse van Sweet Wellness wil ik graag nóg meer kunnen betekenen voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Daarom heb ik mij als vrijwilliger aangesloten bij OudersLokaal. Met regelmaat geef ik binnen De Ronde Venen workshops aan ouders met kinderen van bovengenoemde leeftijd.

Zo heb ik op 27 januari 2016 een workshop in Abcoude gegeven aan ouders met kinderen in de leeftijd van 2 en 3 jaar. Gezien het feit dat veel ouders behoefte hebben aan ondersteuning en advies met betrekking tot het maken van een juiste keuze van een basisschool voor hun kind, is hier middels een workshop uitgebreid aandacht aan besteed.

RTV De Ronde Venen is hier ook bij aanwezig geweest en heeft hier een leuke reportage van gemaakt.

Leuke les Babymassage en Baby Yoga bij Yoga by Jo

6 enthousiaste moeders en 6 lieve baby's.....

Wat is het toch mooi om te kunnen ervaren dat babymassage voor zowel de moeder als de baby voor ontspanning en plezier zorgen.

Zaterdag 31 oktober heeft Sweet Wellness een les Babymassage en Baby Yoga gegeven aan moeders die destijds de zwangerschapsyoga bij 'Yoga by Jo' in Wilnis hebben gevolgd. 

 

6 baby's, die tussen de 2 tot 6 maanden oud zijn, lagen met een grote glimlach op hun gezichtje zichtbaar te genieten van de massage.

De enthousiaste moeders leerden gedurende een uur de vele verschillende massagetechnieken en Yoga oefeningen te beheersen, terwijl de baby's zich lekker lieten verwennen met de commodemassage, Shantala massage en de polariteitsmassage. Wat mooi om weer een paar lieve wondertjes met een voldaan gevoel met hun moeder naar huis te zien gaan. 

Cursus babymassage voor verpleegkundigen van Flevoziekenhuis

Polariteitsmassage bij een prematuur geboren baby.
Polariteitsmassage bij een prematuur geboren baby.

In steeds meer ziekenhuizen wordt babymassage toegepast. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de massage het genezingsproces bevordert. Bovendien worden gevoelens van angst, verdriet en eenzaamheid, die versterkt worden tijdens de vele aanrakingen tijdens onderzoeken, middels de massage verminderd. Tevens helpt het de ouders een gevoel van onmacht, schuld en verdriet te verwerken. De specifieke aanrakingen bevorderen de hechting tussen ouder en kind, wat ook later positieve invloed op de verdere ontwikkeling van het kind. Daarnaast geeft de massage een geborgen gevoel, waardoor de baby minder zal huilen.

 

Verpleegkundigen van de verloskunde afdeling in het Flevoziekenhuis hebben onlangs een cursus polariteitsmassage voor prematuur geboren baby's bij Sweet Wellness gevolgd. De polariteitsmassage is een aangepaste massage die geschikt is voor prematuur geboren baby's en couveusebaby's.  

Omdat de massage veel positieve effecten heeft, hopen de verpleegkundigen met deze massagetechniek veel prematuur geboren baby's een geborgen en veilig gevoel te geven, zodat de baby sneller ontslagen kan worden uit het ziekenhuis. De massage zorgt namelijk voor o.a. een beter immuunsysteem, goede bloedsomloop, betere ademhaling en een goede spierontwikkeling.

Bovendien wordt het contact tussen de ouder en de baby intenser en begrijpelijker, omdat de ouder tijdens het masseren zijn/ haar kindje beter leert kennen en de lichamelijke taal van hun kindje beter leert begrijpen.                  

Sweet Wellness (mede) sponsor van Modderdag 2015

Modderdag is een wereldwijd concept en is een jaarlijkse festiviteit die in

veel plaatsen van Nederland georganiseerd wordt.

Ook Kinderopvang De Ronde Venen heeft dit jaar aan dit grote spectakel meegedaan. Voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar was er op 3 juli 2015 de mogelijkheid om eens even lekker te 'modderen' en te ervaren hoe geweldig het is om met modder te spelen.   

 

Elk jaar doen er veel kinderen uit De Ronde Venen mee aan dit grote spectakel. Evenals vorig jaar waren er maar liefst (meer dan) 100 kinderen die zich optimaal hebben vermaakt met slootje springen, de modderkeuken, moddergevechten en modder(storm)banen.

Speciaal voor deze modderdag heeft Kinderopvang De Ronde Venen T-shirts laten maken voor alle deelnemende kinderen.

Sweet Wellness heeft samen met een aantal andere bedrijven deze t- shirts gesponsord, om zodoende een extra tintje te kunnen geven aan deze modderdag.   

Kortom, het was weer een geslaagde modderige dag!

Workshop babymassage Sweet Wellness bij Mama Lokaal

Op 11 maart 2015 was Sweet Wellness te gast bij Mama Lokaal De Ronde Venen.

Tijdens de workshop in de bibliotheek van Abcoude heeft Sweet Wellness aan acht enthousiaste moeders hun baby leren masseren.

Het was bijzonder om te ervaren dat alle baby's intens genoten van de massage. Ook een peuter van ruim 2 jaar heeft zich lekker door zijn moeder laten verwennen met een overheerlijke massage.  

 

Het Mama Lokaal maakt deel uit van Ouders Lokaal De Ronde Venen.

Ouders Lokaal werkt samen met het CJG (Centrum Jeugd en Gezin) en vormt hiermee een platvorm voor en door ouders met als doel ouders met elkaar te verbinden, zodat men op die manier ervaringen kan uitwisselen met betrekking tot de opvoeding. Door ouders met elkaar te verbinden, hoopt Ouders Lokaal een aantal leuke initiatieven te kunnen realiseren binnen de gemeente.

 

Het Mama Lokaal is een wekelijkse ontmoeting voor zwangeren en moeders met jonge kinderen.

Onder het genot van een kopje koffie kunnen de moeders ervaringen uitwisselen of vragen stellen aan een deskundige die met regelmaat eventjes komt aanschuiven. Deze keer was het Sweet Wellness die aan tafel geschoven is. 

Artikel bij Love4kidz over Sweet Wellness

De eerste weken na de geboorte van je kindje is een periode waarin er voor jou als ouder veel gebeurt en verandert. Als ouder heb je namelijk de tijd nodig om te wennen aan ‘het vader en moeder zijn’. Ook voor je kindje verandert er veel. De overgang van een warme, veilige en geborgen omgeving in de baarmoeder naar een grote mensenwereld is erg groot. Genoeg redenen dus om extra aandacht te geven aan jezelf, maar óók aan je baby; babymassage is een momentje van rust voor jullie beiden.

Met de geboorte van Jupper (nu 10) werd ook ik als ‘mama’ geboren. Het was een indrukwekkende tijd met allemaal nieuwe dingen die we moesten leren. Het moment dat mijn vriendin me attendeerde op de babymassage lessen, waren een geschenk uit de hemel. Wat een heerlijk rustig moment voor dochter en mijzelf. Ook na de geboorte van zoon (7) en mini-zoon (2) ben ik de lessen gaan volgen. Het er even uit zijn met gelijkgestemden, het intensieve contact met mijn nieuwste kleintje en de rust die het bracht, hebben van mij een fan gemaakt.

Babymassage is vooral in de begin-fase een welkome aanvulling op het stimuleren van een gevoel van veiligheid, vertrouwen en hechting. Het is een goede manier om het contact tussen mama en kindje ontspannen en intenser te maken. Door het intieme contact leer je je kindje beter te begrijpen, zodat je nóg beter op je kindje kunt reageren. Het zijn mooie, bijzondere en ontspannen momenten en behoeften, die je als ouder én baby zo hard nodig hebt.

Het is toch heerlijk zijn als je elke dag even een moment hebt waarop je, tussen alle drukke werkzaamheden door, intens aandacht hebt voor je kindje. Zo kun je je aangeleerde ‘kennis’ elke dag in praktijk brengen. Hierdoor creëer je niet alleen kleine momentjes samen, maar merk je ook dat je kindje rustig wordt en reageert op je aanrakingen. Zeker na een drukke dag vol nieuwe indrukken was het voor mijn drie wondertjes altijd heel positief. Jupper ging er heerlijk van slapen. Lucas – die zich vanaf zijn geboorte overstrekte – leerde ontspannen onder mijn handen en kleine Simon heeft vooral veel lol als ik zijn dikke beentjes beweeg en streel.

Mooie momenten worden nog eens benadrukt als je tijdens een massage dankbaar beloond wordt met een ontspannen glimlach van een blij en ontspannen kindje in je armen: het mooiste cadeautje wat je als ouder mag krijgen! Zelfs als je kindje last heeft van darmkrampjes of enigszins onrustig is, moeite heeft met slapen of veel huilt, kun je als ouder ervaren dat je kindje geniet van jouw aanrakingen.

Er zijn verschillende massagetechnieken voor baby’s ontwikkeld. Bij Sweet Wellness kun je kennis maken met diverse technieken die passen bij jou en je kindje. Bovendien kan Sweet Wellness een bijdrage leveren aan leuke gemakkelijke oefeningen voor baby yoga. Spelenderwijs zorgt baby yoga voor extra ontspanning en draagt het bij aan een goede ontwikkeling. Ook een leuke manier om een lieve glimlach van je kindje te mogen ontvangen.

 

Nieuwsgierig geworden naar babymassage of heb je interesse? Kijk voor meer informatie op Sweet-Wellness

TV uitzending Sweet Wellness bij RTV Utrecht

Cameraploeg RTV Utrecht
Cameraploeg RTV Utrecht

Op 18 november werd ik verrast met een telefoontje van RTV Utrecht met de mededeling dat Sweet Wellness is geselecteerd om deel te nemen aan 'De Keuze Van De Kijker'.
Dit betekent dat er tijdens de nieuwsuitzending op RTV Utrecht aandacht wordt besteed aan Sweet Wellness en 2 andere ondernemers in de provincie Utrecht. Vervolgens krijgen de kijkers gedurende 15 uur de tijd om te stemmen op hun favoriet. Van de ondernemer die de meeste stemmen heeft gekregen, zou een opname van de werkzaamheden gemaakt worden, zodat hier op 19 november in de nieuwsuitzending "U Vandaag" uitgebreid aandacht aan besteed kan worden.

Op het moment dat de lijnen open waren om te stemmen was al snel duidelijk dat Sweet Wellness samen met Bootcamp de strijd met elkaar aan moesten gaan. Voortdurend was het percentage van stemmen gelijk of iets hoger en dan weer wat lager. Twee minuten voordat de lijnen gesloten zouden worden, stond Sweet Wellness gelijk met Bootcamp. Tot de laatste seconde is het dus heel spannend gebleven.

Maar.... het telefoontje van RTV Utrecht bevestigde uiteindelijk dat Sweet Wellness de meeste stemmen heeft gekregen. De cameraploeg was al onderweg naar Rendez Vous in Mijdrecht alwaar de opnames van de workshop Babymassage (in het kader van Mamalokaal) gemaakt zouden worden.

De uitzending is te zien op:

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1253882/les-in-babymassage-tijdens-mama-lokaal-mijdrecht.html

Opname voor een demofilmpje

De opname en productie is mede mogelijk gemaakt door Zwartjes In Beeld (ZIB)
De opname en productie is mede mogelijk gemaakt door Zwartjes In Beeld (ZIB)

Behalve het feit dat ik een ontzettend mooie en dankbare job heb, is het ook fantastisch om tijdens elke behandeling te zien hoe positief elke baby reageert op de massage en de yoga.

Baby's die helemaal ontspannen zijn na een massage of baby's die een grote glimlach van oor tot oor laten zien, maar ook baby's die steeds rustiger worden en minder last hebben van bepaalde lichamelijke ongemakken zijn mooie reacties die ik tijdens de massages heb mogen ervaren.

Gelukkig komt babymassage dan ook met name in Nederland steeds meer in de belangstelling, mede vanwegen het feit dat uit onderzoeken is gebleken dat massage veel positieve effecten heeft op de baby.

 

Steeds als ik mijn ervaringen met de babymassages en baby yoga probeer te beschrijven, merk ik dat het moeilijk is om in woorden uit te drukken hoe fijn een massage voor een baby is.

Beelden kunnen dit veel beter weergeven en benadrukken.

Mede dankzij 'Zwartjes In Beeld' (ZIB www.zib-zwartjesinbeeld.nl) en de bereidheid van enthousiaste ouders van de baby, is de massage én de reactie van de ontspannen en blije baby duidelijk zichtbaar.

Woorden zijn dan ook niet meer nodig...... 

 

Ga voor het demofilmpje naar fotogalerij en ervaar zelf hoe een baby van de masssage geniet.

Leuke netwerken...

Kapstokhaakjes van 'Blik Op Hout' Mijdrecht en Woerden
Kapstokhaakjes van 'Blik Op Hout' Mijdrecht en Woerden

'De juiste mensen (leren) kennen.... daar kom je verder mee'.

Dat heb ik inmiddels zelf ook kunnen ervaren. Mensen leren kennen die een belangrijke rol (kunnen) spelen bij de uitvoering van mijn werk.

Ouders, baby's, peuters, dienstverlenende beroepsbeoefenaren, welzijns- en gezondheidsorganisaties en mijn (andere) netwerken zorgen er namelijk mede voor dat Sweet Wellness op een goede en leuke manier haar diensten kan verlenen.

 

Netwerken is dan ook dé manier om verder te komen en om je vak nóg meer inhoud te kunnen geven.  

Speelgoedwinkel 'Blik Op Hout' in Mijdrecht en Woerden heeft hier bijvoorbeeld ook een belangrijk steentje in bijgedragen. Zij hebben het mogelijk gemaakt om een leuke bijdrage te leveren aan het folderen/ flyeren en de verdere aankleding van mijn praktijkruimte. 

Met de mooie gekleurde kinderkapstokhaakjes (zie foto) zal het folderen nu hopelijk nóg meer tot de gewenste resultaten leiden. 

Het leuke en orginele speelgoed (zie foto) staat nu te pronken in mijn praktijkruimte en zorgt voor een nóg gezelligere sfeer.

Bedankt Blik Op Hout voor jullie leuke bijdrage.

Speelgoed van 'Blik Op Hout' in praktijkruimte Sweet Wellness
Speelgoed van 'Blik Op Hout' in praktijkruimte Sweet Wellness

Logo Sweet Wellness

 

Logo Sweet Wellness.

 

Sweet Wellness kan met trots haar logo presenteren.

Mede dankzij Lyon Reclame heeft Sweet Wellness nu een mooie en professionele logo. De afgelopen maanden is Sweet Wellness samen met Lyon Reclame drukdoende geweest met het ontwerp van het logo, de folders, cadeaubonnen, visitekaartjes en het briefpapier.

Na vele en leuke inspanningen zijn alle voorbereidingen nu dan ook bijna getroffen.

 

De afgelopen maanden heeft Sweet Wellness zich veel bezig gehouden met alle voorbereidingen die noodzakelijk zijn om een eigen bedrijfje te starten. Deze vele en leuke inspanningen hebben dan ook uiteindelijk geresulteerd in een kwalitatief en professioneel praktijkje.

Uiteraard hebben deze voorbereidingen geen invloed gehad op de babymassages en heeft Sweet Wellness gewoon haar diensten kunnen verlenen.

Sweet Wellness is gestart.

Per 15 oktober 2013 is Sweet Wellness in De Ronde Venen officieel gestart met haar diensten. In korte tijd hebben een aantal klanten de weg naar Sweet Wellness al gevonden en dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden die op het gebied van babymassage geboden worden.

Ook kinderopvang De Ronde Venen heeft samen met Sweet Wellness een leuke manier gevonden om de baby's én de ouders eens even in het zonnetje te zetten. 

 

Op diverse manieren kan Sweet Wellness iets betekenen voor de baby én de ouder(s), verzorgers of opa en oma.

Tegenwoordig wordt babymassage steeds meer toegepast, omdat uit diverse onderzoeken is gebleken dat babymassage niet alleen veel positieve effecten heeft op de baby, maar ook op de ouder(s). De eerste weken zijn voor zowel de baby als voor de ouder(s) een gewenningsproces. Voor de baby is de overgang van een veilige omgeving naar de buitenwereld een grote verandering en daarnaast moet je als ouder wennen aan 'het vader en moeder zijn'.
Door je baby te masseren, leer je je kindje beter kennen. De huid is namelijk vooral in de eerste periode een belangrijke communicatiemiddel (in de baarmoeder reageert je kindje al op het moment dat je je handen op je buik legt). Tijdens het masseren zie je dan ook hoe je kindje reageert op jouw handelen (wanneer raakt je kindje ontspannen, wat vindt je kindje prettig, hoe kun je je kindje het beste troosten). Op deze manier kun je als ouder nóg beter reageren op je kindje en voelt je kindje zich nóg prettiger en vertrouwd. Dit komt de hechting ook ten goede.